U heeft een prachtige website en inmiddels heeft u ook een campagne om het aantal websitebezoekers flink te boosten. Geweldig! U bent goed op weg alléén nu vraagt u zich af wat deze bezoekers precies op uw website doen. Kunnen ze vinden waar ze naar op zoek zijn? Werkt het contactformulier wel naar behoren of lopen ze ergens vast?

Het is onmogelijk om uw eigen website te beoordelen alsof u hem voor het eerst bezoekt. U kent uw eigen diensten als géén ander en u ziet uw website vaker dan het acht uur journaal. U navigeert probleemloos van A naar B en terug. Maar hoe vergaat het iemand die voor het eerst kennis met uw website maakt? Géén idee? Dan is het hoog tijd om met een website optimalisatie traject te starten.

Mouse tracking software
Zou het niet geweldig zijn als u over de schouder van uw bezoekers kan meekijken? Vanuit uw luie stoel? Dankzij speciale software kunnen wij letterlijk de muis van uw website bezoekers volgen. We nemen letterlijk het scherm op zodat u op een later moment kan bekijken hoe bezoeker X uw website heeft gebruikt. Dankzij deze software hebben wij voor onze klanten diverse kritische knelpunten ontdekt. Van niet werkende contactformulieren tot hyperlinks die niet bleken te werken. Voor één van onze klanten hebben wij in een traject van 2 maanden meer dan 20 wijzigingen aan de website laten doorvoeren. Het resultaat? Van 1 lead per week,  30 per maand!

A/B testing
Wat werkt beter: een oranje button of een paarse? Dat kan niemand je vertellen omdat er maar één manier is om dit te achterhalen. En dat is door het te testen. Er zijn namelijk geen gouden regels die op elke website van toepassing zijn. Het zijn in praktijk vaak wel juist dit soort subtiele veranderingen die verrassend veel effect hebben. Zo hebben we onlangs een test gedaan waar we slechts de tekst van de button hebben aangepast. De oorspronkelijke versie converteerde tegen 2%. De nieuwe variant tegen ruim 4%! Deze klant hoeft nu nog maar de helft van zijn marketing budget in te zetten om hetzelfde resultaat te behalen.

Uw website optimaliseren?
Uiteraard schermen we hier met de succesverhalen van website optimalisatie maar één ding weten we zeker, elke website bevat knelpunten! En deze knelpunten kunt u het beste maar zo spoedig mogelijk ontdekken. Een website optimalisatie traject starten is eigenlijk heel simpel. Kies een gebakje uit en prik een datum.